Korfu i Grekland är genomsyrad av mytologi och det finns så mycket historia i samband med denna ö.
• Duke of Edinburgh, makten till drottning Elizabeth of England föddes på Korfu.
• Korfu är den näst största Grekisk ö i Joniska havet
• Det finns omkring 800 kyrkor och kloster på Korfu
• Den dominerande religionen på Korfu är grekisk ortodox
• I antiken kallades ön Corcyra
• Kerkyra är det moderna grekiska namnet på Korfu
• Olivträd, fikon, apelsiner, citroner, druvor och majs odlas på ön
• Det står att de första bosättningarna på Korfu ö går tillbaka till 775-750 BC
• Grekland är hem för många tidsdelning orter
Denna gång reste vårt företag globetrotter Adam till Korfu ö i Grekland med en annan medlem av vår personal på Travel & Leisure Group, Köparchef, Gavin Brown.
TLG: En kort flygtid på drygt 3 timmar från Stansted till Korfu, det måste vara trevligt att inte ha en lång flygning den här gången?
AL: På ett sätt ja, men vi flyger med Ryanair och jag är inte ett fan av deras service! Det ska vara ett budgetflygbolag, men du måste i princip betala för tillägg för att bara få det du behöver, till exempel att ta med bagage och det säte du vill ha. Också de har ofta förseningar, så det var ett sätt att avsluta mer än någonting.
TLG: Du gick med Gavin på denna semester, vad gjorde du välja Korfu?
AL: Gavin har tidigare varit på Korfu och höll på att säga hur mycket han tyckte om det. Han hade redan bokat resan och sagt att det fanns utrymme för mig på hotellet, så jag gick med på att gå med honom som jag inte har varit tidigare och alltid gillar att besöka nya länder.
TLG: Gavin, vad var attraktionen att gå tillbaka dit igen?
GB: Korfu är en vacker ö och väldigt grön med hisnande landskap.
TLG: Gavin återvände du till samma plats, var stannade du.
GB: Vi stannade inne Dassia. Det var min tredje gång jag besökte.
TLG: Adam matchade de stora recensionerna som Gavin pratade om?
AL: Området vi bodde var beläget om 20 - 30 minuter från Korfu City och runt 20 minuter från Kerkyra flygplats. Det var ett mycket trevligt hotell med bra mat, uppmärksam och trevlig personal och övergripande ett mycket bra ställe att bo, också nära stranden.
TLG: Korfu är en mycket gammal ö och har så mycket grekisk historia om det. Kom du ut och tittade på några platser, om så var du besökte? Gavin du har varit på Korfu innan, rekommenderade du några webbplatser?
GB: Tidigare tog jag en dagsutflykt till Butrint i Albanien för att se dess UNESCO-listade antika grekisk-romerska ruiner. Under den sista semestern tyckte jag om att åka på den gamla fästningen i Korfu. Det är en venetiansk fästning i staden Korfu. Fästningen täcker odden som ursprungligen innehöll den gamla staden Korfu som hade uppstått under bysantinsk tid.
AL: Det fanns en turistoperatör med biluthyrning bredvid hotellet, Helga Holidays. Vi reste till omgivande områden som Kalami (där Durrell Family White House ligger), där vi hade några fantastiska BBQ revben, Kassiopi och några ruiner på Palea Peritheia. Höjdpunkten på resan var ett besök på fastlandet Grekland, där vi hade en rundtur i klostren i himlen på meteora. Även om en lång tur med buss och färja var det en riktig syn att se. Uppe med några av de bästa vyerna jag har upplevt under hela min världsresor.
TLG: Låt oss också fråga om maten, Gavin som du brukade vara kock, mötte maten din mycket höga standard? ge oss en smak av vad du åt?
GB: Tja, naturligtvis, färsk grillad fisk var ett måste och det fanns en fantastisk restaurang i Ipsos vid strandpromenaden som serverade fantastiska rätter. Det hette Moby Dick och vi hade en härlig måltid där. Vi försökte också olika grekiska lammrätter som säkert matchade upp till mina standarder för matlagning.
TLG: Adam du är en välskött person och du älskar att prova nya matar och du gillar kryddor, hur hittade du den grekiska maten?
AL: Vi åt väl säkert som Gavin sa, det var havsmat, pasta och naturligtvis grekisk mat samt många andra typer av mat. På vår sista natt åt vi på Rex restaurang i Korfu City, som var utmärkt. Jag måste erkänna, jag saknade de asiatiska smakerna jag är så förtjust av, men jag var en fin förändring och alltid toppkvalitet. Naturligtvis drack vi också mycket alkohol!
TLG: Har du både haft tid att slappna av och koppla av?
GB: Säkert. Lounging vid poolbaren på hotellet och provtagning av olika alkoholhaltiga drycker som serveras av Aris. Vi slappna av i baren på kvällen och njöt av fantastiska drinkar som serveras till perfektion.
AL: Vi tog några dagar mellan utflykter för att koppla av vid poolen. Även om det var lågsäsong, var det väldigt väldigt bra. På några dagar var det lite regn, vi hade redan planerat det som nedgång, så det fungerade perfekt!
TLG: Har du några roliga historier om denna resa?
AL: Det finns en historia som jag kan nämna, men vad som händer på Korfu, stannar kvar på Korfu! Haha.
TLG: Skulle du både rekommendera Korfu som resmål? Några planer att gå tillbaka snart?
GB: Säkert. Lounging vid poolbaren på hotellet och provtagning av olika alkoholhaltiga drycker som serveras av Aris. Vi slappna av i baren på kvällen och njöt av fantastiska drinkar som serveras till perfektion.
AL: Jag skulle rekommendera det för alla som inte har varit tidigare. Jag förväntade mig inte att det var så mycket att se och göra som där, om du också tar hänsyn till färjan till grekland på fastlandet. Eftersom jag gillar att resa till olika destinationer varje gång jag går, tvivlar jag på att jag kommer tillbaka inom en snar framtid, men skulle säkert överväga det igen.
Korfu: Det handlar om att göra ett minne
TLG: Vad var de bästa stunden av denna semester?
GB: Thrashing restaurangchefen, Aris på schack på en stor utomhusbräda. Jag kommer aldrig att glömma sitt ansikte när jag plötsligt utförde checkmate.
AL: Resan till Meteora, Grekland - "klostren på himlen" var ett verkligt dolt underverk i världen. Att förstöra Gavin 8-2 vid poolen (även de spel han vann var tvivelaktiga, haha!) Var också kul.